
Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Originale og supergode boller med blåbærsyltetøy og vaniljekrem!
Oppskriften gir 30 boller.
Ingredienser:
Gjærbakst:
♥ 50 g gjær
♥ 150 g smør
♥ 5 dl melk
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 egg
♥ 1 ts kardemomme
♥ 1,5 liter hvetemel
Fyll:
♥ 5 dl vaniljekrem
♥ 2 dl blåbærsyltetøy
Pynt:
♥ perlesukker
Fremgangsmåte:
Smuldre gjæren i en bakebolle. Smelt smøret i en liten kjele. Tilsett melken og varm opp til fingervarm (ca. 37°C). Løs opp gjæren i væsken. Pisk egg og sukker lett sammen og bland i. Ha i kardemomme og deretter hvetemel.
Kna deigen blank og smidig. Hev deigen i ca. 30 minutter.
Ta deigen på bakebordet, eventuelt sammen med litt ekstra hvetemel, og elt den sammen. Kjevle deigen ut til et stort rektangel. Smør vaniljekremen over leiven i et jevnt lag. Smør deretter over blåbærsyltetøy (se tips).
Rull sammen deigen fra langsiden til en fast pølse. Skjær pølsen opp i skiver. Sett skivene i muffinsformer av papir (dette gjør at bollene holder fasongen bedre). Dryss over perlesukker. Ha bollene på stekeplater og etterhev dem i ca. 30 minutter.
Stek bollene midt i ovnen ved 200°C i 10–15 min til de er gylne.
Avkjøl bollene på platen.
Så nydelige boller med vaniljekrem og blåbærsyltetøy!
Tips:
♥ Bruk gjerne hjemmelaget vaniljekrem, men ferdigkjøpt går også greit.
♥ Ikke ha for mye syltetøy i bollene, ellers har fyllet lett for å renne ut. Av samme grunn er det smart å bruke papirformer.
♥ Bollene er fine å fryse.
♥ Se også Boller med jordbær og vaniljekrem.
Kos deg! 😊
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Gjærbakst:
♥ 50 g gjær
♥ 150 g smør
♥ 5 dl melk
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 egg
♥ 1 ts kardemomme
♥ 1,5 liter hvetemel
Fyll:
♥ 5 dl vaniljekrem
♥ 2 dl blåbærsyltetøy
Pynt:
♥ perlesukker
Smuldre gjæren i en bakebolle. Smelt smøret i en liten kjele. Tilsett melken og varm opp til fingervarm (ca. 37°C). Løs opp gjæren i væsken. Pisk egg og sukker lett sammen og bland i. Ha i kardemomme og deretter hvetemel.
Kna deigen blank og smidig. Hev deigen i ca. 30 minutter.
Ta deigen på bakebordet, eventuelt sammen med litt ekstra hvetemel, og elt den sammen. Kjevle deigen ut til et stort rektangel. Smør vaniljekremen over leiven i et jevnt lag. Smør deretter over blåbærsyltetøy (se tips).
Rull sammen deigen fra langsiden til en fast pølse. Skjær pølsen opp i skiver. Sett skivene i muffinsformer av papir (dette gjør at bollene holder fasongen bedre). Dryss over perlesukker. Ha bollene på stekeplater og etterhev dem i ca. 30 minutter.
Stek bollene midt i ovnen ved 200°C i 10–15 min til de er gylne.
Avkjøl bollene på platen.
♥ Bruk gjerne hjemmelaget vaniljekrem, men ferdigkjøpt går også greit.
♥ Ikke ha for mye syltetøy i bollene, ellers har fyllet lett for å renne ut. Av samme grunn er det smart å bruke papirformer.
♥ Bollene er fine å fryse.
♥ Se også Boller med jordbær og vaniljekrem.
Add new comment