Stikkelsbærkake

Stikkelsbærkake
Ingredienser

3 egg
2 dl sukker
75 g smør
2,5 dl hvetemel
0,5 ts bakepulver
2 dl stikkelsbær

Pynt:
melisdryss

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Pisk sammen egg og sukker. Rør i smøret. Sikt i mel og bakepulver og rør deigen glatt.

Ha deigen i en liten rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Fordel bærene over deigen.

Stek kaken nederst i ovnen ved 200°C i 40-45 min. Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten av formen med en skarp kniv. Ta den kalde kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Sett kaken på et passende fat og sikt over melis før servering.

Tips

Se oppskrift på "Ripskake", "Solbærkake" og "Blåbærkake", som alle er basert på samme oppskrift. Se også "Stikkelsbærkake med kokos".

Kaken kan fryses. Gi den tinte kaken et nytt dryss med melis før den serveres.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.