Stikkelsbærkake med kokos

Dette er en deilig kake som er svært lettvint å røre sammen.

Stikkelsbærkake med kokos
Ingredienser

3 egg
3 dl sukker
2 ts vaniljesukker
100 g smør
3 dl hvetemel
2 dl kokos
- -
2 dl stikkelsbær

Pynt:
1 ss melis

Fremgangsmåte

Pisk sammen egg og sukker med en stålvisp. Bland i vaniljesukker og smeltet smør. Rør til slutt inn hvetemel og kokos.

Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Fordel stikkelsbærene over deigen.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 35-40 minutter, eller til kaken er gjennomstekt.

Avkjøl kaken i formen og flytt den så over på et fat. Dryss over melis før servering. 

Tips

Både friske og frosne stikkelsbær kan brukes i denne kaken. Dersom du bruke frosne bær, trenger de ikke å tines før de has på deigen. 

Kaken egner seg godt til frysing. Se også oppskrift på Stikkelsbærkake.

Kakekategori
Sesong

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.