Eplekake med mandler

Denne kjempegode eplekaken utmerker seg med masse fint hakkede mandler i deigen! I tillegg strøs kaken med sukker, kanel og hakkede mandler på toppen.

Kaken smaker nydelig server varm sammen med vaniljeis!

Eplekake med mandler
Ingredienser

150 g smør
75 g melis
3 eggeplommer
2 eggehviter
150 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
150 g mandler

Pynt:
3 store epler
50 g mandler
2 ss sukker
1 ss kanel

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og melis til det er hvitt. Pisk inn eggeplommene. Pisk eggehvitene til stivt skum. Tilsett sukkeret og pisk videre til tykk marengs. Vend marengsmassen inn i smørkremen. Sikt sammen mel og bakepulver og rør inn i deigen. Bland til slutt i fint hakkede mandler (det går raskt å hakke mandlene dersom du har food processor med hakkekniv).

Ha deigen i en rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Jevn til overflaten. Rens eplene og del dem i skiver. Legg skivene på kaken. Dryss over grovt hakkede mandler, sukker og kanel.

Stek kaken på rist midt i ovnen ved 180°C i ca 1 time og 20 min, til den er gjennomstekt (se tips).

Tips

Tilpass steketiden til din ovn. Hos meg trengte denne kaken lang tid for å bli helt gjennomstekt i midten, men dette vil kunne variere. Det kan være lurt å begynne å sjekke med kakenål etter ca. 45 minutter steketid. 

Eplekaken kan fryses.

Kakekategori
Sesong

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.