Brødpudding med sjokolade


Serveres varm med vaniljesaus eller kanskje litt is og sjokoladesaus... Deilig!

Brødpudding med sjokolade
Ingredienser

1 liter loff i terninger (se tips)
60 g kokesjokolade
1,5 ts kanel
5 dl H-melk
3 egg
1 eggeplomme
1 dl sukker

Fremgangsmåte

Smør en avlang form som rommer 1,5 liter og ha et stykke bakepapir i bunnen. Hakk sjokoladen i små biter. Legg loffterningene lagvis med sjokoladebiter og kanel.

Pisk sammen egg, eggeplommen, melk og sukker med en stålvisp.

Hell blandingen over loffen i formen. La stå og trekke i 30 min. Væsken har da trukket en del inn i loffen, men det skal fortsatt være en del av eggeblandingen igjen i formen. Hell eventuelt over littegrann mer melk, dersom du synes det virker for tørt. Dryss litt kanel over til slutt.

Stekes midt i ovnen ved 175°C i 45 min.

Tips

Bruk loff uten skorpe. Det gjør ikke noe om loffen er litt tørr; den blir bløt igjen når den ligger i melkeblandingen.

Se også oppskrift på vanlig "Brødpudding", "Brødpudding med tørket frukt", "Brødpudding med rom og rosiner" og "Brødpudding med pasjonsfrukt".

Desserter
Sesong
Allergier og preferanser
Stikkord

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.