Daimtrøfler

Daimtrøfler
Ingredients

1 dl kremfløte
50 g smør
300 g kokesjokolade
1 dl kesam
2 ss konjakk (se tips)
4 stk Daim (se tips)

Pynt:
brunt sukker (se tips)

Instructions

Kok opp fløte og smør i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett sjokoladen oppdelt i biter. Rør til sjokoladen har smeltet. Rør inn kesam og konjakk (se tips). La blandingen avkjøles i kjøleskapet i 30 min.

Hakk opp Daim i små biter og rør inn i sjokolademassen. Sett tilbake i kjøleskapet til massen har stivnet helt.

Form trøffelen til kuler med hendene (dette er litt klissete, så du må vaske hendene innimellom) og rull dem deretter i brunt sukker.

Tips

Du bruker 4 enkle Daim til denne oppskriften (1 stk veier 56 g).

Konjakk kan sløyfes helt eller byttes ut med likør eller vanlig kaffe.

I stedet for å rulle kulene i brunt sukker, kan de rulles i kakestrøssel, melis eller kakao.

Konfekten oppbevares kjølig.

Cake category
Season
Allergies and preferences

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.