Brownies med krydder og hvit sjokolade

Brownies med krydder og hvit sjokolade
Ingredienser

200 g smør
200 g kokesjokolade
4 egg
250 g sukker
250 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ts ingefær
0,5 ts nellik
1/4 ts pepper
125 g korinter
100 g valnøtter
150 g hvit sjokolade

Fremgangsmåte

Smelt smør i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett hakket sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.

Pisk egg og sukker lett sammen med en stålvisp (det er ikke nødvendig å piske eggedosis). Rør i sjokoladesmøret. Sikt i mel, bakepulver og krydder. Bland i korinter og hakket hvit sjokolade og eventuelt hakkede valnøtter.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 180°C i ca 35 min. Avkjøl kaken helt i formen. Løft kaken ut av formen og del kaken opp i passe store serveringsstykker.

Tips

Kakestykkene egner seg godt til frysing.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.