Koriandernøtter

Koriandernøtter
Ingredienser

250 g smør
500 g sukker
500 g lys sirup
3 egg
10 dråper sitronessens
4 ts malt ingefær
6 ts malt koriander
1,5 ts hornsalt
1 kg hvetemel

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker lyst. Pisk inn sirup. Pisk deretter inn eggene, ett om gangen. Bland deretter i sitronessens. Sikt sammen mel, hornsalt og krydder. Bland dette inn i deigen. Dekk til deigen med plast og la den stå i kjøleskapet over natten.

Trill ut deigen til små kuler som legges på bakepapirdekkede stekeplater. Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i ca 10 min, eller til de er gyldne. Avkjøles på rist til de er helt kalde.

Tips

Vil du lage en liten porsjon kan du bruke disse målene:

85 g smør
170 g sukker
170 g lys sirup
1 stort egg
3 dråper sitronessens
1 ts ingefær
2 ts koriander
0,5 ts hornsalt
350 g hvetemel

"Koriandernøtter" oppbevares i tettsluttet kakeboks.

Se også oppskrift på "Korianderkaker".

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.