Sjokoladekake med kaffesmak

Sjokoladekake med kaffesmak
Ingredienser

Sjokoladekake:
150 g smør
300 g sukker
3 store egg
2,5 dl kokende vann
4 ts kaffepulver
100 g kokesjokolade
250 g hvetemel
3 ts bakepulver

Til dynking:
0,5 dl avkjølt kaffe

Sjokoladekrem:
2 ss kokende vann
1 ts kaffepulver
100 g kokesjokolade
250 g melis
50 g smør
1 egg

Pynt:
mokkabønner

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Løs opp kaffepulver i kokende vann. Smelt sjokoladen i den varme kaffen. Avkjøl litt og rør deretter inn i smørkremen. Sikt mel og bakepulver og bland inn i deigen til slutt.

Ha deigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 45 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken i to bunner og dynk dem med litt kaffe.

Til sjokoladekremen løses først kaffepulver opp i kokende vann. Smelt sjokoladen sammen med kaffen i en liten kjele over svak varme. Pisk mykt smør sammen med melis og egget. Rør inn den smeltede sjokoladen.

Fordel sjokoladekremen inni og utenpå kaken. Pynt med mokkabønner.

Tips

Kaken oppbevares i kjøleskapet godt innpakket i plast, slik at den holder seg myk. Kaken kan fryses.

Kakekategori
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.