Yoghurtkake i langpanne

Yoghurtkake i langpanne
Ingredienser

125 g smør
220 g sukker
3 egg
1 ts bakepulver
0,5 ts natron
300 g hvetemel
2,5 dl yoghurt naturell
50 g skåldede mandler

Pynt:
melisdryss

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt sammen mel, natron og bakepulver. Bland dette i smørkremen vekselsvis med yoghurten. Vend i fint hakkede, skåldede mandler til slutt (se tips).

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 35 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv den ut av formen og fjern bakepapiret.

Del kaken opp i passe store firkanter. Sikt over melis før servering og pynt kakestykkene eventuelt med litt kakepynt.

Tips

Man kan få kjøpt ferdig finhakkede, skåldede mandler i butikken. En liten pose veier 50 g (fra Freia). Se i bakehyllen.

Kaken er fin å fryse. Sikt over litt mer melis før servering, da ser de tinte kakene ut som ferske. Kakene på bildet er i tillegg pyntet med kakepynt i form av hvite, rosa og røde hjerter (fås kjøpt blant annet hos Tilbords).

Kakekategori
Sesong

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.