Black & White Chocolate Cheesecake

Black & White Chocolate Cheesecake
Ingredienser

Bunn:
200 g Digestive eller Kornmo kjeks
1 dl sukker
3 ss kakao
150 g smør

Fyll:
700 g kremost naturell
2,5 dl sukker
2 ss hvetemel
1 ts revet sitronskall
1 ts revet appelsinskall
3 egg
2 eggeplommer
0,5 ts vaniljeessens
150 g kokesjokolade
3 ss kremfløte

Fremgangsmåte

Knus kjeksen til bunnen og bland med sukker og kakao. Ha i smeltet smør og rør sammen til en kornete masse.

Ha bakepapir i en rund form (24 cm i diameter). Press kjeksmassen i bunnen av formen. Sett i kjøleskapet.

Pisk sammen kremosten og sukker til en luftig masse. Tilsett mel, sitron- og appelsinskall. Visp forsiktig inn egg og vaniljeessens. Hell 2/3 av ostemassen i formen.

Smelt kokesjokoladen sammen med kremfløten i en liten kjele over svak varme. Bland sjokoladen med resten av ostemassen. Fordel den mørke ostemassen forsiktig over den lyse i formen.

Stek kaken ved 200°C midt i ovnen i 40 min. Skru av ovnen og sett døren litt på gløtt og la kaken stå i ovnen i 20 min til. Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles i formen i romtemperatur. Ha den deretter i kjøleskapet og la den stå i formen over natten (se tips).

Løsne kaken forsiktig fra formen ved å skjære langsmed kanten av kaken med en tynn kniv som er dyppet i varmt vann. Ta kaken ut av formen og dra av bakepapiret fra undersiden. Sett kaken på passende kakefat.

Tips

Det er nødvendig å la den ferdigstekte kaken stå i kjøleskapet over natten før du tar den ut av formen. Da stivner den i konsistensen og blir lett å få ut av formen.

Kakestykkene blir finest om du skjærer opp kaken med en kniv som er dyppet i varmt vann.

Oppskriften er som nevnt hentet fra boken "DIGG - feit i en fei" av Jørgen Gran (Schibsted forlag, 2004). Se også oppskrift på "Cookies superdigg" og "Brownies superdigg" som er hentet fra samme bok.

Kakekategori
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.