Gulrotkake med apsikat


Nydelig og kjempesaftig gulrotkake med kanel, ostekrem og kandisert appelsinskall (apsikat)!

Perfekt smakskombinasjon!

Gulrotkake med apsikat
Ingredienser

4 egg
270 g sukker
180 g hvetemel
2 ts natron
2 ts kanel
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1,5 dl matolje (se tips)
3 dl revet gulrot
100 g apsikat (1 pk)

Ostekrem:
100 g smør
200 g kremost
500 g melis
1 ts vaniljesukker
2 ss appelsinjuice

Pynt:
50 g apsikat

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt inn hvetemel, natron, kanel, vaniljesukker og bakepulver. Riv gulrøttene fint. Rør inn olje, gulrøtter og apsikat.

Ha deigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 45-50 minutter (sjekk at kaken er gjennomstekt i midten). Avkjøl kaken i formen. Løsne den forsiktig fra formen og fjern bakepapiret.

Rør sammen romtemperert smør, kremost, melis, vaniljesukker og appelsinjuice.

Bre ostekremen over kaken. Pynt med apsikat.

Tips

Pass på å bruke matolje med nøytral smak, slik som rapsolje eller solsikkeolje.

Gulrotkaken egner seg godt til frysing.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.