Frokostmuffins

Frokostmuffins
Ingredienser

200 g smør
2 dl sukker
4 store egg
2,5 dl kulturmelk
2,5 ts bakepulver
4 ts vaniljesukker
5 dl hvetemel
2 dl havregryn (små, lettkokte)
2 dl müsli (se tips)

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt mel, vaniljesukker og bakepulver. Bland halvparten av melet i smørkremen. Ha deretter i kulturmelken. Tilsett så resten av melet og rør deigen jevn. Bland i havregryn og müsli. Ikke rør i deigen mer enn nødvendig for å få alt blandet.

Fordel deigen i 16 store muffinsformer. Stek muffinsene midt i ovnen ved 200 i 15-20 min (sjekk med kakenål at kakene er gjennomstekte).

Tips

Jeg foretrekker usøtet müsli som inneholder rosiner.

Muffinsene på bildet er stekt i muffinsbrett med ekstra store hull. Du kan også bruke amerikanske muffinsformer av stivt papir.

"Frokostmuffins" smaker nydelig helt nystekte! De er fine å fryse. Tin dem og varm dem litt opp igjen før servering.

Se også oppskrift på "Müslimuffins".

Kakekategori
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.