Den du ved nok (Dansk sjokoladekake)

"Den du ved nok" er like populær i Danmark som "Kvikklunsjkake" er i Norge og "Kärleksmums" er i Sverige.

Det spesielle med denne langpannekaken er at kokos blandes sammen med sjokoladeglasuren. Kjempegod kake! 

 

 

Oppskriften passer til stor langpanne.

 

Ingredienser: 

♥ 4 store egg
♥ 400 g sukker
♥ 300 g smør
♥ 3,75 dl melk
♥ 5 ss kakao
♥ 5 ts vaniljesukker
♥ 4 ts bakepulver
♥ 450 g hvetemel

Glasur:
♥ 200 g smør
♥ 7 ss kaffe
♥ 3,5 ss kakao
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 375 g melis
♥ 200 g kokos (se tips)

 

Fremgangsmåte: 

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og bland med melken. Sikt sammen det tørre. Bland det tørre og smørmelken vekselsvis i eggedosisen.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca. 20 minutter.
 

Lag imens sjokolade- og kokosglasuren:

Smelt smøret i en liten kjele. Rør i de øvrige ingrediensene.

Fordel glasuren over kaken når den tas ut av ovnen. Bruk en smørekniv. La kaken stå i formen til den er kald.

 

 

Del kaken opp i firkanter og løft kakestykkene ut av pannen med en stekespade.

 

 

 

Herlig, dansk sjokoladekake! 

 

 

 

Tips: 

♥ Det som er typisk for denne berømte kaken er at kokosen blandes inn i sjokoladeglasuren, og ikke strøs oppå kaken. Danske oppskrifter på "Den du ved nok" varierer med mengde kokos som has i sjokoladeglasuren. Jeg har sett oppskrifter der det bare brukes 100 g kokos, og andre der det brukes opp til 300 g kokos. Bruk mengde alt ettersom hvor glad du er i kokos. Synes du sjokoladeglasuren blir før tørr i konsistensen, kan du tilsette noen spiseskjeer ekstra med kaffe eller vann.

♥ Kaken egner seg godt til frysing.

♥ Se også oppskrift på Fruens sjokoladekake, som er en tilsvarende dansk kakeoppskrift til liten langpanne.

 

God fornøyelse! 😋

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Den du ved nok (Dansk sjokoladekake)
Ingredienser

♥ 4 store egg
♥ 400 g sukker
♥ 300 g smør
♥ 3,75 dl melk
♥ 5 ss kakao
♥ 5 ts vaniljesukker
♥ 4 ts bakepulver
♥ 450 g hvetemel

Glasur:
♥ 200 g smør
♥ 7 ss kaffe
♥ 3,5 ss kakao
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 375 g melis
♥ 200 g kokos (se tips)

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og bland med melken. Sikt sammen det tørre. Bland det tørre og smørmelken vekselsvis i eggedosisen.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca. 20 minutter.

Lag imens sjokolade- og kokosglasuren:
Smelt smøret i en liten kjele. Rør i de øvrige ingrediensene.

Fordel glasuren over kaken når den tas ut av ovnen. Bruk en smørekniv. La kaken stå i formen til den er kald.

Del kaken opp i firkanter og løft kakestykkene ut av pannen med en stekespade.

Tips

♥ Det som er typisk for denne berømte kaken er at kokosen blandes inn i sjokoladeglasuren, og ikke strøs oppå kaken. Danske oppskrifter på "Den du ved nok" varierer med mengde kokos som has i sjokoladeglasuren. Jeg har sett oppskrifter der det bare brukes 100 g kokos, og andre der det brukes opp til 300 g kokos. Bruk mengde alt ettersom hvor glad du er i kokos. Synes du sjokoladeglasuren blir før tørr i konsistensen, kan du tilsette noen spiseskjeer ekstra med kaffe eller vann.

♥ Kaken egner seg godt til frysing.

♥ Se også oppskrift på Fruens sjokoladekake, som er en tilsvarende dansk kakeoppskrift til liten langpanne.

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.