Epleterte med mørdeig

Epleterte med mørdeig
Ingredienser

Mørdeig:
150 g smør
150 g sukker
1 egg
150 g hvetemel
0,5 ts bakepulver

Fyll:
3 epler
1 ss kanel
1 ss sukker
50 g hasselnøtter

Fremgangsmåte

Rør mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn egget. Sikt mel og bakepulver og bland inn i deigen.

Ha halvparten av deigen jevnt utover i en smurt terteform (26 cm i diameter). Klem deigen utover med fingrene. Stek bunnen nederst i ovnen ved 175°C i 10 min.

Skrell eplene og skjær dem i båter. Fordel eplebåtene over den forstekte mørdeigsbunnen. Strø over sukker og kanel og grovt hakkede nøtter. Fordel den andre halvparten av deigen i klatter over eplene.

Stek kaken videre nederst i ovnen ved ved 175°C i 25-30 min.

Tips

"Epleterte med mørdeig" smaker best servert lunken sammen med krem, vaniljesaus eller iskrem.

Se også "Mørdeigskake med eplefyll" og "Eplesmuldrekake med vaniljekrem".

Kakekategori
Sesong

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.