Frøyas bryst

Frøyas bryst
Ingredienser

2 store epler

Fyll:
2 dl honning
2 dl hasselnøtter
2 ss smør

Fremgangsmåte

Del hvert eple i to halvdeler. Grav ut kjernen, slik at du får en liten, rund grop i hver av eplehalvdelene.

Smelt smør og honning i en liten kjele. Rør i grovt hakkede hasselnøtter. Avkjøl blandingen.

Legg eplehalvdelene i en smurt, ildfast form og fordel nøtteblandingen inni gropen på eplehalvdelene.

Stekes midt i ovnen ved 175°C i ca 30 min. Et tegn på at eplene begynner å bli ferdige er at fruktkjøttet pøser opp og at nøttene får gyldenbrun farge.

Serveres nystekt!

Tips

Server eplene gjerne varme sammen med vaniljeis.

Kakekategori
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.