Brødpudding med rom og rosiner

Brødpudding med rom og rosiner
Ingredienser

50 g lyse rosiner
0,5 dl rom
8 skiver loff
4 ss smør
8 ss bringebærsyltetøy
3 egg
1 dl kremfløte
2 dl melk
50 g sukker
1 vaniljestang
kanel

Fremgangsmåte

Start med å legge rosiner i rom i 30 min.

Smør 4 porsjonsformer (ramekinformer).

Skjær skorpene vekk fra loffskivene. Smør loffskivene med smør og syltetøy og legg dem sammen to og to. Press dem ned i formene og trykk ned på midten. Dryss over rosinene (ta med rom som ikke har trukket inn i rosinene også).

Pisk sammen egg, kremfløte, melk og sukker med en stålvisp. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut det svarte belegget på innsiden med en kniv. Ha dette i blandingen. Hell dette så i formene. Smør litt ekstra smør på brødskivene som stikker opp, og dryss over kanel.

Dekk formene med plastfolie og la stå kaldt i 30 min.

Ta formene ut av kjøleskapet og sett på en stekeplate. Stek brødpuddingene nederst i ovnen ved 180°C i ca 30-40 min.

Tips

Serveres som sagt nystekte og varme eller lunkne sammen med vaniljesaus, rød saus eller bare et lite melisdryss.

Kakekategori
Desserter
Allergier og preferanser
Stikkord

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.