Påskehareboller

Påskehareboller er søte og morsomme hveteboller som barna elsker!

Bollene blir ekstra gode om de fylles med vaniljekrem. 

Se også Kaninboller, Påskeharer med vaniljekrem og Hvetekyllinger.

Påskehareboller
Ingredienser

100 g smør
3,5 dl melk
50 g gjær
1 egg
100 g sukker
0,5 ts kardemomme
550 g hvetemel

Fyll:
5 dl vaniljekrem (kan sløyfes)

Pensling:
1 egg + litt melk

Pynt:
rosiner og perlesukker

Fremgangsmåte

Smelt smøret. Bland med melk og varm opp til blandingen er lunken. Løs opp gjæren i væsken. Tilsett sammenpisket egg, sukker og kardemomme. Ha så i melet og elt deigen jevn. Hev deigen i 1 time.

Ha deigen på bakebordet og trill ut påskeharer som på bildet: Lag 1 rund bolle med 2 små, avlange ører. Ha eventuelt en klatt vaniljekrem i den store, runde bollen. Hold av littegrann deig til å lage snuter etter at bollene har etterhevet ferdig.

Legg bollene på bakepapirdekkede stekeplater og etterhev i 20 minutter.

Når bollene har etterhevet ferdig, klem i 2 rosiner til øyne i hver påskehare. Stikk så et lite hull med lillefingeren under øynene og legg i en bitteliten kule deig for å lage snute. Pensle over bollene med egg som er pisket sammen med litt melk. Dryss perlesukker ytterst på ørene.

Stek bollene midt i ovnen ved 220°C i 10-15 min til de er gylne.

Tips

Ikke lag bollene for store. De hever seg under stekingen.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.