Bananvafler

NammenammenammeNAM! Dette er utmerkede vafler å lage om du har noen bananer liggende som begynner å gå ut på dato. Stor stas for små og store (forvokste) barn! Grin 

Nystekte Bananvafler smaker deilig med rørt jordbærsyltetøy. Også supergode med iskrem.

 

 

Etter å ha spist en vaffel forsvant mannen min ut på kjøkkenet og ble borte en stund. Da han kom tilbake hadde han et stort glis i fjeset og sin egenkomponerte "Bananvaffel med Nugatti, vaniljeis og sjokoladesaus" på tallerken...  Smile

 

Oppskriften gir ca 12 vaffelplater. 

Vil du ikke lage så mange vafler, er det bare å halvere porsjonen. 

 

 

Ingredienser:

♥ 4 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 4 modne bananer
♥ 100 g smør
♥ 5 dl kefir
♥ 3 dl melk
♥ 10 dl hvetemel


Fremgangsmåte:

Pisk sammen egg, sukker, vaniljesukker og kardemomme med en stålvisp.

 

 

Mos bananene (gjøres raskt med stavmikser) og bland i.

 

 

Smelt smøret. Bland i sammen med melk. Ha så i kefir og hvetemel.

Rør til deigen er glatt og klumpfri. Den skal bli nokså tykk i konsistensen, men synes du den blir for tykk, kan den spes med litt mer melk eller vann.

 

 

Stek gylne vafler i smurt vaffeljern på middels varme.

 

 

Serveres nystekte!

 

 

Deilige, myke Bananvafler! 

 

 

Serveres gjerne med jordbærsyltetøy og iskrem. 

 

 

Tips:

♥ Du kan i grunnen lage Bananvafler av de fleste typer vaffeloppskrifter ved å tilsette noen moste bananer.

♥ Pass alltid på å bruke godt modne bananer i bakverk (det gjør ikke noe at de har begynt å få noen brune flekker) - for det gir mye søtere og bedre banansmak!


Se også oppskrift på sunne Bananvafler med havre og kanel

 


Nam nam  Yum  

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Bananvafler
Ingredienser

4 egg
2 dl sukker
1 ts vaniljesukker
0,5 ts kardemomme
4 modne bananer
100 g smør
5 dl kefir
3 dl melk
10 dl hvetemel

Fremgangsmåte

Pisk sammen egg, sukker, vaniljesukker og kardemomme med en stålvisp. Mos bananene (gjøres raskt med stavmikser) og bland i. Smelt smøret. Bland i sammen med melk. Ha så i kefir og hvetemel. Rør til deigen er glatt og klumpfri. Den skal bli nokså tykk i konsistensen, men synes du den blir for tykk, kan den spes med litt mer melk eller vann.

Stek gylne vafler i smurt vaffeljern på middels varme. Serveres nystekte!

Tips

Du kan i grunnen lage Bananvafler av de fleste typer vaffeloppskrifter ved å tilsette noen moste bananer.

Pass alltid på å bruke godt modne bananer i bakverk (det gjør ikke noe at de har begynt å få noen brune flekker) - for det gir mye søtere og bedre banansmak!

Kakekategori
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.