Sitrusvafler

Dette er herlige Sitrusvafler med revet skall av appelsin og sitron i vaffelrøren.

Vaflene smaker kjempegodt med melisdryss og kanskje litt pisket krem. Server gjerne en skål med hermetiske mandariner ved siden av.

Perfekt til påske!

Sitrusvafler
Ingredienser

250 g smør
4 egg
2 dl sukker
1 ts vaniljesukker
7 dl melk
10 dl hvetemel
revet skall av 2 appelsiner
revet skall av 2 sitroner

Pynt:
melisdryss

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg, sukker og vaniljesukker lett sammen med en ballongvisp. Rør inn smeltet smør og melk. Ha deretter i hvetemelet og rør vaffelrøren glatt. Tilsett revet skall av appelsin og sitron (se tips).

Stek gylne vafler i smurt vaffeljern på middels varme.

Serveres nystekte!

Tips

Vær nøye på å få med mest mulig av skallet fra appelsinene og sitronene, men bare ta den fargede delen av skallet. Det innerste, hvite laget i skallet gir bitter smak på vaflene.

Se også oppskrift på Appelsinvafler og Sitronvafler.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.