Firkløveriskake med marengs

Firkløveriskake med marengs
Ingredienser

2 pk hvite marengs (se tips)

Firkløveris:
4 eggeplommer
1 dl melis
6 dl kremfløte
400 g Firkløver (se tips)

Fremgangsmåte

Pisk eggeplommer og melis luftig. Pisk kremfløten til krem. Bland kremen inn i eggedosisen (bruk en stålvisp slik at blandingen blir luftig og klumpfri). Hakk sjokoladen. Hold av noe til pynt og vend resten inn i iskremblandingen.

Ha marengsene tett i tett i bunnen av en rund form som er 26 cm i diameter (se tips). Hell over firkløverisen. Dryss over resten av den hakkede firkløversjokoladen til pynt. Sett formen i fryseren i minst fire timer, og helst over natten, slik at iskaken stivner.

Ta kaken ut av formen ca 15-20 min før servering og sett på et passende kakefat. La den tine på kakefatet slik at den blir litt lettere å skjære i kakestykker.

Tips

400 g Firkløver tilsvare to store plater. Du kan også bruke mandelsjokolade eller annen nøttesjokolade.

2 pk hvite marengs tilsvarer ca 200 gram. Marengs fås kjøpt i de fleste store matvarebutikkene. Marengsene skal dekke bunnen av formen, men ha gjerne også noen marengs i et annet lag oppå bunnlaget. Disse vil da blande seg med iskremen.

Det er ikke nødvendig å smøre eller å ha bakepapir i kakeformen før du har i marengs og iskremblandingen. Når iskaken er frossen løsner den lett fra formen uansett.

Kakekategori

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.