Mandelhorn

Mandelhorn
Ingredienser

100 g mandler
250 g hvetemel
1 ts bakepulver
100 g sukker
200 g smør
1 eggeplomme
2 ss melk

Pynt:
2 dl melis
1 ss vann
kakestrøssel

Fremgangsmåte

Skåld og mal mandlene. Bland med mel, bakepulver og sukker. Smelt smøret og ha i sammen med eggeplomme som er pisket sammen med melken. Kna raskt sammen til en deig. (Deigen kan også blandes raskt sammen i en food processor med hakkekniv.)

Trill deigen ut til en pølse. Del pølsen opp i jevnstore biter. Form til små horn som legges på bakepapirdekkede stekeplater.

Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i 15-20 min. Avkjøl kakene helt.

Lag tynn melisglasur og glaser kakene. Dryss over litt kakestøssel til pynt. La kakene stå kaldt til melisglasuren har stivnet.

Tips

Oppbevar kakene i kjøleskapet i en tett kakeboks med matpapir mellom lagene.

Se også oppskrift på østerriske "Vanillekipferl" og "Vanillekipferl med ekte vanilje".

Kakekategori
Sesong

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.