Marengs med nøttedryss

Marengs med nøttedryss
Ingredienser

3 eggehviter
2 dl sukker

Pynt:
50 g hasselnøtter

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under pisking. Pisk godt mellom hver gang sukkeret tilsettes. Marengsen skal etter hvert bli tykk og stiv.

Sett topper på bakepapirkledd stekeplate med to spiseskjeer. Dryss over fint hakkede nøtter.

Stek marengsene midt i ovnen ved 100°C i 50-60 min. Marengsene skal være tørre nok til at de løsner lett fra bakepapiret, men gjerne fortsatt litt myke i miden. Avkjøles helt på platen.

Tips

"Marengs" oppbevares i tettsluttet kakeboks. Se også oppskrift på "Hasselnøttmarengs".

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

1 comment

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.