Multepai med mandler

Multepai med mandler
Ingredienser

Bunn:
3,5 dl hvetemel
1 dl sukker
50 g smør
2 eggeplommer
2 ss vann

Fyll:
2-3 dl multer

Smuldredeig:
100 g mandler
1,5 dl sukker
2 dl hvetemel
100 g smør

Fremgangsmåte

Ha ingrediensene til paibunnen i en food processor og kjør på full hastighet til deigen samler seg. (Har du ikke food processor, smuldrer du først smøret i melet. Bland i de øvrige ingrediensene og kna deigen sammen.)

Trykk deigen utover i en godt smurt rund eller avlang paiform (ca 24 cm i diameter). Stekes midt i ovnen ved 180°C i 15 min.

Ta kaken ut av ovnen. Fordel multene i paien.

Skåld mandlene og hakk dem fint. Bland med mel og sukker. Smuldre i smøret slik at du får en smulede deig. (Smuldredeigen kan også gjøres raskt i food processor). Fordel smuldredeigen over multene i formen.

Stek kaken videre midt i ovnen ved 200°C i 20-30 min.

Tips

Kaken smaker best varm og nystekt. Serveres gjerne med pisket krem eller vaniljeis.

Kakekategori

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.