Jordbær- og vaniljepai

En veldig god sommerkake som er enkel å lage: søt mørdeigspai fylt med vaniljekrem og masse friske, deilige jordbær!

Jordbær- og vaniljepai
Ingredienser

Mørdeig:
125 g smør
1 dl sukker
2 eggeplommer
2 ss vann
1,5 ts bakepulver
4 dl hvetemel

Fyll:
5 dl vaniljekrem
2,5 dl kremfløte
1-2 kurver friske jordbær

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene til mørdeigen i en food processor med hakkekniv. Kjør på full hastighet til deigen samler seg. (Har du ikke food processor smuldrer du først smøret i melet. Tilsett de øvrige ingrediensene og kna deigen raskt sammen.) La deigen stå kjølig i ca 1 time.

Kjevle ut deigen mellom to stykker bakepapir og kle en smurt paiform (ca 25 cm i diameter). Fest en remse aluminiumsfolie langsmed kanten av kaken (se tips).

Stek paien midt i ovnen ved 190°C i 10 min. Ta kaken ut av ovnen og fjern forsiktig aluminiumsfolien. Stek kaken videre midt i ovnen i 3-5 minutter til, eller til kaken har blitt gylden også i kantene. Avkjøl kaken helt i formen. Sett den kalde paibunnen forsiktig på et kakefat.

Bland vaniljekrem med pisket fløtekrem.

Fyll paien med vaniljekrem og jordbær før servering.

Tips

Å feste aluminiumsfolie langsmed kanten av formen under forstekingen forhindrer at deigen krymper nedover i kantene.

Kaken smaker best samme dag som den er laget.

Se også oppskrift på Jordbærpai med vaniljekrem.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.