Gresskar- og gulrotkake

Deilig kake som ligner vanlig gulrotkake, men som inneholder revet gresskar i tillegg! Kaken dekkes med nydelig ostekrem.

Gresskar- og gulrotkake
Ingredienser

100 g smør
2,5 dl sukker
3 store egg
2 ts bakepulver
2 ts kanel
3 dl hvetemel
200 g gresskar (renset vekt)
200 g gulrøtter (renset vekt)

Ostekrem:
200 g kremost naturell
50 g smør
75 g melis
2 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker. Tilsett eggene og pisk til luftig smørkrem. Sikt mel, bakepulver og kanel og rør i til en jevn deig.

Riv rå gresskar og gulrøtter fint og bland inn i deigen til slutt.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i ca. 40 minutter. Avkjøl kaken i formen. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret.

Rør sammen romtemperert smør og kremost til ostekremen. Tilsett melis og vaniljesukker. Fordel ostekremen over den avkjølte kaken.

Tips

Kaken oppbevares i kjøleskapet innpakket i plast, slik at den holder seg myk. Den kan også fryses.

Du kan også steke denne kaken i liten langpanne (ca 20x30 cm). Del kaken da opp i små firkanter etter at du har dekket den med ostekrem.

Kakekategori
Allergier og preferanser

1 comment

Fikk til kaken helt perfekt!
Super oppskrift, alle syntes den var kjempe god. Synd jeg fant ut at jeg ikke liker gresskar...

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.