Jordbærmuffins med sjokoladebiter

Jordbærmuffins med sjokoladebiter
Ingredienser

100 g smør
0,5 dl melk
2 store egg
180 g sukker
300 g hvetemel
2 ts bakepulver
150 g jordbær (se tips)
50 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Smelt smør og bland med melk. Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt mel og bakepulver. Bland det tørre og smørmelken vekselsvis i eggedosisen. Rør deigen jevn. Vend i jordbær oppdelt i biter og hakket kokesjokolade.

Fyll deigen i muffinsformer, ca 3/4 fulle. Stekes midt i ovnen ved 200°C i ca 20 min.

Tips

Muffinsene skal helst lages med friske jordbær, men kan også lages med frosne. Tin i så fall ikke jordbærene mer enn nødvendig for å kunne dele dem opp i mindre biter før du vender dem i deigen, ellers blir jordbærbitene for bløte.

Muffinsene på bildet er stekt i hjerteformede silikonformer. Slike fås kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsforretninger, for eksempel hos Tilbords.

Muffinsene kan fryses.

Kakekategori
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.