Gaffelpepperkaker

Gaffelpepperkaker er kjempegode og superlettvinte pepperkaker!

Deigen trenger ikke å hvile over natten og trenger heller ikke kjevles og skjæres. Du bare triller kuler som du trykker ned med en gaffel.

Dette er papperkaker for de travle, de trendy og de litt makelige, og kakene er utrolig gode!  😃

 

 

Oppskriften gir ca. 70 stk.

 

Ingredienser: 

♥ 200 g smør
♥ 2 dl sukker
♥ 2 ss lys sirup
♥ 2 ss rømme
♥ 2 ts kanel
♥ 2 ts ingefær
♥ 1 ts nellik
♥ 2 ts natron
♥ 6 dl hvetemel

Pynt:
♥ 70 skåldede mandler

 

Fremgangsmåte: 

Pisk mykt smør, sukker og sirup luftig. Rør inn rømme, krydder og natron. Ha i hvetemel og bland til en jevn deig (se tips).

Rull deigen ut til små kuler (ca. 2 cm i diameter, og jeg bruker ca. 15 gram deig per kule). Legg kulene på bakepapirdekkede stekeplater med litt avstand imellom.

Trykk hver kule ned med en gaffel.

 

 

Legg en skåldet mandel på hver kake.

 

 

 

Stek pepperkakene midt i ovnen ved 175°C i 10–15 minutter.

Avkjøles litt på platen før de flyttes over på rist og avkjøles helt.

 

 

Deilige Gaffelpepperkaker som du lager i en fei!  😃

 

 

Tips: 

♥ Synes du deigen virker for bløt, kan du sette den i kjøleskapet en liten stund før du ruller ut kuler.

♥ Gaffelpepperkaker oppbevares i tett kakeboks.

♥ En annen lettvint pepperkakevariant er Pepperkakesnitter.

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Gaffelpepperkaker
Ingredienser

♥ 200 g smør
♥ 2 dl sukker
♥ 2 ss lys sirup
♥ 2 ss rømme
♥ 2 ts kanel
♥ 2 ts ingefær
♥ 1 ts nellik
♥ 2 ts natron
♥ 6 dl hvetemel

Pynt:
♥ 70 skåldede mandler

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør, sukker og sirup luftig. Rør inn rømme, krydder og natron. Ha i hvetemel og bland til en jevn deig (se tips).

Rull deigen ut til små kuler (ca. 2 cm i diameter, og jeg bruker ca. 15 gram deig per kule). Legg kulene på bakepapirdekkede stekeplater med litt avstand imellom. Trykk hver kule ned med en gaffel. Legg en skåldet mandel på hver kake.

Stek pepperkakene midt i ovnen ved 175°C i 10–15 minutter. Avkjøles litt på platen før de flyttes over på rist og avkjøles helt.

Tips

♥ Synes du deigen virker for bløt, kan du sette den i kjøleskapet en liten stund før du ruller ut kuler.

♥ Gaffelpepperkaker oppbevares i tett kakeboks.

♥ En annen lettvint pepperkakevariant er Pepperkakesnitter.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.