Kake med små havregryn

Kake med små havregryn
Ingredienser

1 stort egg
1 dl sukker
60 g smør
3-4 dråper mandelessens
2 ts bakepulver
1 dl hvetemel
1,5 dl melk
3 dl havregryn (små, lettkokte)

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør i smeltet smør og mandelessens. Sikt mel og bakepulver og bland i sammen med melken. Vend i havregryn til slutt.

Ha deigen i en rund form (22-24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken ved 175°C i 25-30 min. Avkjøl kaken i formen. Ta den ut av formen, fjern bakepapiret og sett på et passende kakefat.

Tips

Kaken smaker godt med en klatt rømme og eplemos som tilbehør.

Kaken kan fryses.

Kakekategori
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.