Kefirformkake

Kefirformkake
Ingredienser

2 egg
160 g sukker
1,5 dl kefir
125 g smør
1 ts vaniljesukker
1,5 ts bakepulver
200 g hvetemel

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Visp sammen egg og sukker med en stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis). Rør i kefir og det avkjølte smøret. Sikt sammen det tørre og ha i. Rør om til deigen er godt blandet.

Hell deigen i en brødform (1 liter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 180°C i ca 45 minutter (sjekk med en kakenål at kaken er helt gjennomstekt). Dekk eventuelt over kaken med et stykke matpapir ved slutten av steketiden for å unngå at den blir for mørk på toppen. Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles litt i formen før den forsiktig tas ut av formen og avkjøles helt.

Tips

Kaken er kjempefin å fryse!

Se også "Kefirkake", "Kefirkake i langpanne" og mange andre oppskrifter på detsoteliv.no som inneholder kefir eller surmelk.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.