Hjerteskolebrød

Innerst i hjertet har jeg min forstand.

(Georg Johannesen)

Elsker deig! Duften av gjærbakst vekker alltid gode, varme følelser. Det skal bare bittelitt variasjon til for å vekke liv i en gammel kjærlighet. Skolebrød er vi alle glade i. Hjerteskolebrød er akkurat de samme, kjære og velkjente bollene, bare med enda nydeligere fasong! 

Hjerteskolebrød
Ingredienser

50 g gjær
100 g smør
3,5 dl melk
1 dl sukker
1 ts kardemomme
0,5 ts hornsalt
ca 600 g hvetemel

Fyll:
5 dl vaniljekrem

Pynt:
3 dl melis
2 ss vann
2 dl kokos

Fremgangsmåte

Smuldre opp gjæren i en bakebolle. Smelt smøret. Bland melken i smøret og varm opp blandingen til den er lunken (37°C). Ha litt av smørmelken i bakebollen og løs opp gjæren i dette. Tilsett resten av smørmelken, sukker, hornsalt og kardemomme. Begynn så å blande i det meste av melet til en jevn deig. La deigen heve tildekket i ca 40 min.

Kjevle ut deigen på lett melet bakebord til ca 1 cm tykkelse. Stikk ut mellomstore hjerter med pepperkakeform. Legg hjertene på bakepapirdekkede stekeplater med litt avstand imellom og la dem heve seg luftige, ca 40 min.

Lag en grop i midten av bollene med en finger. Fyll gropen med vaniljekrem.

Stek bollene på nederste rille i ovnen ved 230°C i 10 min. Avkjøl helt.

Lag melisglasur av melis og vann. Ha kokos i en flat suppetallerken eller lignende. Smør melisglasur på bollene med en smørekniv. Klem deretter forsiktig bollene ned i kokosen slik den fester seg i melisglasuren.

Tips

"Hjerteskolebrød" kan fryses.

Søk på "Skolebrød" og se mange ulike varianter på detsoteliv.no!

Kakekategori

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.