Brødpudding med Amaretto


Jeg elsker mandellikør, så denne brødpuddingen er en skikkelig favoritt hos meg!

Serveres nystekt, gjerne med pisket krem.

Brødpudding med Amaretto
Ingredienser

250 g brioche i terninger (eller loff, se tips)
- -
4 egg
2,5 dl kremfløte
2 dl H-melk
2 dl sukker
40 ml Amaretto mandellikør
0,5 ss vaniljeessens
0,5 ts mandelessens

Fremgangsmåte

Legg Brioche (eller loff, se tips) i en stor, smurt, ildfast form som rommer 1,5 liter.

Pisk sammen egg, fløte, melk, sukker, likør, vaniljeessens og mandelessens med en stålvisp. Hell blandingen over brødet. Dypp brødet godt ned i væsken. La det hele stå og trekke i 30 min.

Stekes midt i ovnen ved 170°C i 40 min.

Tips

"Brioche" er en fransk type loff som inneholder ekstra mengder egg og smør. Du finner flere oppskrifter på detsoteliv.no. Det går også fint å bruke rester av daggammel, vanlig loff.

Brødpuddingen smaker best nystekt og lunken.

Desserter
Sesong
Stikkord

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.