 
									  
				
				
			Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 2
 
							
2 egg
2 dl sukker
2 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts kanel
0,5 ts ingefær
2 epler
Pynt:
melisdryss
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt i de tørre ingrediensene. Til slutt skrelles eplene, rives grovt og blandes inn i deigen.
Ha deigen i en liten, rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 30 min. Kaken skal fortsatt være litt fuktig i midten.
Avkjøl kaken helt i formen før den tas ut og legges over på et fat. Sikt over melis før servering.
"Epleslangkake" er kjempefin å fryse. Sikt over et nytt lag melis rett før servering, så ser den delikat og nylaget ut!
- -
EPLESLANG
"Så er jeg blakk,
	dessverre
	men Kongen har det
	verre
	for nå er høsten godt i gang
	og jeg kan gå på epleslang
	og jeg kan stjæle flaskepærer
	og alt hva dikter A. begjærer (av frukt!)
	mens Kongen pent må sitte bak sin rute
	og hvile baken mot en silkepute
	- der ser han Arild snike seg på slang
	for sikkert hundre og femtiende gang
	blakk for penger, men
	dessverre
	Kongen har det enda
	verre
	for selv om han har gull i sine lommer
	så kan han aldri fylle dem med stjærte
	plommer!"
(Tekst og melodi Arild Nyquist, 1937-2004)
Add new comment