Gâteau au Yaourt (Fransk yoghurtkake)

Gâteau au Yaourt (Fransk yoghurtkake)
Ingredienser

2 store egg
2,5 dl yoghurt naturell
80 ml matolje
200 g sukker
1,5 ts bakepulver
0,5 ts natron
en klype salt
1 ss lys rom
1 ts vaniljeessens
4,5 dl hvetemel

Pynt:
melisdryss

Fremgangsmåte

Visp sammen eggene, yoghurt, olje, sukker, bakepulver, natron, salt, rom og vaniljeessens med en stålvisp. Bland så i hvetemelet. Rør til en jevn deig, men ikke rør mer enn nødvendig.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30-35 min. Avkjøl kaken i formen.

Ta kaken ut av formen og dra av bakepapiret. Sett kaken på et passende fat og sikt over melis til pynt.

Tips

Husk å bruke matolje med nøytral smak, for eksempel solsikkeolje eller rapsolje. Ikke bruk olivenolje eller soyaolje.

Kaken holder seg myk i flere dager. Pakk den godt inn i plast og oppbevar kjølig. Kaken kan også fryses. Gi den tinte kaken i så fall et nytt melisdryss, og den ser delikat og nylaget ut.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser
Stikkord

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.