Mandelsigarer

Mandelsigarer
Ingredienser

250 g mandler
250 g melis
0,5 ts bakepulver
2 ss hvetemel
2 små eggehviter

Pynt:
100 g kokesjokolade
1 ss delfiafett

Fremgangsmåte

Mal mandlene og bland med melis, bakepulver og hvetemel. Rør i eggehvitene.

Form mandeldeigen til avlange sigarer (se tips) og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater. Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i 10-15 til de er lett gyldne. Avkjøl helt.

Dypp de avkjølte kakene i sjokolade som er smeltet sammen med litt kokosfett (delfiafett). Legg dem på et brett dekket med bakepapir og dryss over litt strøssel til pynt. Sett brettet i kjøleskapet slik at sjokoladen stivner.

Tips

Oppskriften er basert på eggehviter fra 2 små egg. Dersom du synes deigen blir for løs til å kunne trilles til stenger, kan du tilsette litt mer hvetemel. Det kan også være lurt å steke en prøvekake. Kakene skal flyte litt ut, men flyter de ut for mye, må du tilsette mer mel.

Kakene bør oppbevares kjølig i en boks med matpapir mellom lagene, da unngår du at sjokoladen blir myk og kakene klissete.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.