Blueberry Meringue Cupcakes

Blueberry Meringue Cupcakes
Ingredienser

Blueberry Cupcakes:
100 g smør
1,5 dl sukker
2 store egg
0,5 ts vaniljeessens
1 ts bakepulver
2,5 dl hvetemel
1,5 dl kremfløte
2 dl blåbær (friske eller frosne)

Meringue Frosting:
4,5 dl sukker
1,5 dl vann
4 eggehviter
0,5 ts vinstein (se tips)
2 ts vaniljeessens

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Rør i vaniljeessens. Sikt mel og bakepulver. Bland dette inn i deigen vekselsvis sammen med kremfløten og rør deigen glatt og klumpfri. Vend i blåbær til slutt (bruker du frosne bær, trenger de ikke å tines først).

Fyll deigen i store, amerikanske papirformer så de blir ca 2/3 fulle. Stek muffinsene midt i ovnen ved 200°C i ca 20-25 min, til de er gyldne og gjennomstekte. Avkjøl helt.

Til marengskremen has først sukker og vann i en tykkbunnet kjele. La sukkerlaken koke i 3-5 min, til laken blir seig og boblete. Pisk eggehvitene til stivt skum (se tips). Hell den blanke, varme laken i eggehvitene i en tynn stråle under fortsatt pisking. Pisk videre til en tykk og helt avkjølt marengs (7-10 min). Pisk inn vaniljeessens til slutt.

Fyll marengskremen i en kakesprøyte og sprøyt store marengstopper på hver cupcake. Dryss eventuelt over litt kakestrøssel til pynt.

Tips

Når du lager marengskremen, kan det være lurt å tilsette en halv teskje kremortartari (også kalt vinstein/"cream of tartar" på engelsk) når du pisker eggehvitene for å få ekstra stivt skum. Kremortartari fås kjøpt på apotek. Du kan alternativt bruke 0,5 ts sitronsaft eller vineddik i stedet, eller sløyfe det helt.

Cupcakesene blir flottest om du sprøyter marengskremen på dem med en kakesprøyte med stor tut. Det finnes så mye å velge mellom dersom du tar en titt på utvalget i nettbutikkene som selger kakepynt (se tips under Lenker på startsiden).

Kakekategori
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.