Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 2
Varm nystekt banankake ♥
Kliss klass, øsende regn, pøsende regn...
Regn i Oslo i dag, men det fine med sommerregn er at det går an å sitte ute på terrassen under tak og se det hølje ned uten å bli kald. Med en varm og nystekt banankake fylt med valnøtter og sjokoladebiter blir opplevelsen enda bedre. *regular_smile*

yum yum, give me some..
Oppskriften kommer fra den berømte, britiske bakeren Paul Hollywood som er kjent for sine TV-programmer på BBC.
En kjekk og kul fyr som lager dødsgode kaker! *wink*
Ingredienser:
♥ 2 store egg
♥ 250 g sukker
♥ 4 modne bananer
♥ 150 g smør
♥ 2 ts bakepulver
♥ 250 g hvetemel
♥ 100 g valnøtter
♥ 100 g chocolate chips (eller hakket kokesjokolade)
Pynt:
♥ melisdryss
Fremgangsmåte:
Mos bananene. Pisk egg og sukker til eggedosis og vend i bananmosen. Pisk inn romtemperert, mykt smør. Sikt mel og bakepulver og bland i til en jevn deig. Vend i valnøtter og hakket sjokolade til slutt.
Ha deigen i en smurt brødform (som rommer 1,5 liter) med bakepapir i bunnen. Jevn til overflaten og stek kaken nederst i ovnen ved 190°C i ca 1 time og 10 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken en stund i formen før den forsiktig hvelves ut.
Sikt over melis og server i tykke skiver.

mmmmm...
Tips:
Banankaken er kjempefin å fryse.
Oppskriften er hentet fra BBC GoodFood, Februar 2012. Jeg elsker banankake, så du finner mange, mange flere varianter her på detsoteliv.no! *smile*

Sååå godt ♥
Fortsatt god helg til dere alle!

2 store egg
250 g sukker
4 modne bananer
150 g smør
2 ts bakepulver
250 g hvetemel
100 g valnøtter
100 g chocolate chips (eller hakket kokesjokolade)
Pynt:
melisdryss
Mos bananene. Pisk egg og sukker til eggedosis og vend i bananmosen. Pisk inn romtemperert, mykt smør. Sikt mel og bakepulver og bland i til en jevn deig. Vend i valnøtter og hakket sjokolade til slutt.
Ha deigen i en smurt brødform (som rommer 1,5 liter) med bakepapir i bunnen. Jevn til overflaten og stek kaken nederst i ovnen ved 190°C i ca 1 time og 10 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken en stund i formen før den forsiktig hvelves ut.
Sikt over melis og server i tykke skiver.
Banankaken er kjempefin å fryse.
Oppskriften er hentet fra BBC GoodFood Februar 2012. Jeg elsker banankake, så du finner mange, mange flere varianter her på detsoteliv.no:-)
Add new comment