Also available in: Norwegian Bokmål

Blåbær med vaniljesaus

 

Verdens herligste og enkleste sommerdessert!

 

Kun blåbær og vaniljesaus!

 

 

Ingredienser:

♥ Blåbær
♥ Vaniljesaus, ferdigkjøpt

Hjemmelaget vaniljesaus:
♥ 5 dl matfløte
♥ 5 eggeplommer
♥ 1 vaniljestang
♥ 1 dl sukker

 

Fremgangsmåte:

Det går veldig fint å bruke ferdigkjøpt vaniljesaus til denne desserten! Hvis du bruker ferdigkjøpt vaniljesaus, er det bare å ha rensede blåbær i et passende glass og helle vaniljesausen over.

Server!

 

Hjemmelaget vaniljesaus lager du slik:

Ha matfløte (se tips) i en kjele. Skrap ut frøene fra vaniljestangen og ha i fløten sammen med vaniljestangen. Gi dette et oppkok og fjern vaniljestangen. Pisk eggeplommer og sukker luftig (3-4 minutter). Ha den varme vaniljefløten i eggedosisen og bland godt. Ha så det hele tilbake i kjelen. Varm nå opp forsiktig til sausen tykner. NB! Vaniljesausen må ikke koke, for da skiller den seg. Den skal varmes til ca 75°C.

Avkjøl vaniljesausen før servering sammen med blåbærene.

 

Tips:

Jeg pleier å bruke matfløte når jeg lager hjemmelaget vaniljesaus, men du kan også bruke helmelk (da blir den litt tynnere) eller bruke kremfløte (da blir den litt tykkere).

 

 

Nyt sommerhelgen!

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Blåbær med vaniljesaus
Ingredienser

♥ Blåbær
♥ Vaniljesaus, ferdigkjøpt

Hjemmelaget vaniljesaus:
♥ 5 dl matfløte
♥ 5 eggeplommer
♥ 1 vaniljestang
♥ 1 dl sukker

Fremgangsmåte

Hvis du bruker ferdigkjøpt vaniljesaus, er det bare å ha rensede blåbær i et passende glass og helle vaniljesausen over. Server!

Hjemmelaget vaniljesaus lager du slik:

Ha matfløte (se tips) i en kjele. Skrap ut frøene fra vaniljestangen og ha i fløten sammen med vaniljestangen. Gi dette et oppkok og fjern vaniljestangen. Pisk eggeplommer og sukker luftig (3-4 minutter). Ha den varme vaniljefløten i eggedosisen og bland godt. Ha så det hele tilbake i kjelen. Varm nå opp forsiktig til sausen tykner. NB! Vaniljesausen må ikke koke, for da skiller den seg. Den skal varmes til ca 75°C.

Avkjøl vaniljesausen før servering sammen med blåbærene.

Tips

Jeg pleier å bruke matfløte når jeg lager hjemmelaget vaniljesaus, men du kan også bruke helmelk (da blir den litt tynnere) eller bruke kremfløte (da blir den litt tykkere).

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.