Also available in: Norwegian Bokmål

Hot Vanilla

 

"Hot Vanilla" er en nydelig vaniljemelk med krem og hint av sjokolade og kanel.  Heart

En varm luksusmelk tror jeg trygt vi kan si at det er!

Noe å kose seg med i vinterferien...


Hvilket får meg til å tenke på en legendarisk sjekkereplikk som en søt, kvinnelig advokatkollega fra min tidligere arbeidsplass fikk servert fra en lokal skiinstruktør i bakken da vi var på firmatur til Leogang:
 

Hun: Oh, I have to get back, I'm feezing cold.

Han: No, trust me. You're hot!

Grin

 

Her er en oppskrift som passer til 2 deilige kopper "Hot Vanilla".

 

Ingredienser:

♥ 4,5 dl melk
♥ 4 ss sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
--
♥ 2 dl kremfløte
♥ 2 ss sjokoladesirup til kaffe (se tips)
♥ kaneldryss
♥ sjokoladesaus (se tips)
 

Fremgangsmåte:

Start med å gjøre klar kremen som skal være på toppen av koppen: Pisk kremfløten til tykk og myk krem. Vend i sjokoladesirupen forsiktig. Sett i kjøleskapet.

Ha melk, sukker og vaniljeekstrakt i en liten kjele. Varm opp til kokepunktet og ta kjelen av platen. Hell den varme vaniljemelken i to kopper.

Ta kremen ut av kjøleskapet og fordel en stor klatt på toppen av hver kopp.

Gi kremen et lett dryss av kanel og ringle eventuelt over litt sjokoladesaus - og server!

 

Tips:

♥ Med sjokoladesirup til kaffe mener jeg her smaksekstrakt som brukes når man vil smaksette kaffen. Dette fås kjøpt i de fleste store matbutikkene og i enkelte kaffebarer. 

 


♥ Sjokoladesausen kan sløyfes, men jeg synes såklart det blir best med sjokoladesaus. Wink  Det går fint å bruke ferdigkjøpt sjokoladesaus fra flaske.

 

ENJOY A HOT VANILLA!

 


♥ ♥ ♥ ♥

Hot Vanilla
Ingredienser

♥ 4,5 dl melk
♥ 4 ss sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
--
♥ 2 dl kremfløte
♥ 2 ss sjokoladesirup til kaffe (se tips)
♥ kaneldryss
♥ sjokoladesaus (se tips)

Fremgangsmåte

Start med å gjøre klar kremen som skal være på toppen av koppen: Pisk kremfløten til tykk og myk krem. Vend i sjokoladesirupen forsiktig. Sett i kjøleskapet.

Ha melk, sukker og vaniljeekstrakt i en liten kjele. Varm opp til kokepunktet og ta kjelen av platen. Hell den varme vaniljemelken i to kopper.

Ta kremen ut av kjøleskapet og fordel en stor klatt på toppen av hver kopp.

Gi kremen et lett dryss av kanel og ringle eventuelt over litt sjokoladesaus - og server!

Tips

♥ Med sjokoladesirup til kaffe mener jeg her smaksekstrakt som brukes når man vil smaksette kaffen. Dette fås kjøpt i de fleste store matbutikkene og i enkelte kaffebarer. 

♥ Sjokoladesausen kan sløyfes, men jeg synes såklart det blir best med sjokoladesaus. Det går fint å bruke ferdigkjøpt sjokoladesaus fra flaske.

Drikke
Allergier og preferanser

2 comments

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.