Also available in: Norwegian Bokmål

Rosiner i rødvinssirup

 

"Rosiner i rødvinssirup" smaker veldig godt sammen med blåskimmelsoster.

 


Jeg har her valgt meg en god Gorgonzola ♥

 

Ingredienser:

♥ 2 dl rødvin
♥ 1 dl sukker
♥ ca 1,5 dl rosiner


Servering:
Blåskimmelsost, f eks Gorgonzola

 

Fremgangsmåte:

Ha rødvin og sukker i en liten kjele. Kok opp og la småkoke i et par minutter, så konsistensen blir litt sirupsaktig (se tips).

Ta kjelen av platen og tilsett rosinene.

Ha dette i en skål og la stå i et par timer før servering, så smaken får satt seg skikkelig i rosinene.



Tips:

Rødvinsirupen må ikke koke for lenge, for da blir massen seig når den er kald. La heller blandingen være litt for flytende, for mye av væsken vil trekke inn i rosinene etter at blandingen har stått en stund.

Du kan bruke hvilken som helst rødvin til denne oppskriften.

God til alle slags blåskimmelsoster!

 

Herlig tilbehør til ost!


♥ ♥ ♥ ♥

Rosiner i rødvinssirup
Ingredienser

♥ 2 dl rødvin
♥ 1 dl sukker
♥ ca 1,5 dl rosiner

Servering:
Blåskimmelsost, f eks Gorgonzola

Fremgangsmåte

Ha rødvin og sukker i en liten kjele. Kok opp og la småkoke i et par minutter, så konsistensen blir litt sirupsaktig (se tips).

Ta kjelen av platen og tilsett rosinene.

Ha dette i en skål og la stå i et par timer før servering, så smaken får satt seg skikkelig i rosinene.

Tips

Rødvinsirupen må ikke koke for lenge, for da blir massen seig når den er kald. La heller blandingen være litt for flytende, for mye av væsken vil trekke inn i rosinene etter at blandingen har stått en stund.

Du kan bruke hvilken som helst rødvin til denne oppskriften.

God til alle slags blåskimmelsoster!

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.