Also available in: Norsk

Sjokoladeruter med valnøtter


God skjærtorsdag alle sammen!

Vi er inne i den stille uken, og mange har litt ekstra god tid til å være sammen med sine kjære. Da kan det også være kjekt å ha en god kake på lur.

 

 

Dette er en deilig langpannekake som er rask å lage. Deigen skal bare røres sammen og du trenger minimalt med bakeutstyr.

Perfekt kake å lage på hytta i påsken! :) 

 

 

Sjokolade og valnøtter smaker kjempegodt sammen, men du kan sløyfe valnøttene hvis du vil ha en nøttefri kake.

Oppskriften er til stor langpanne.

 

 

 

Ingredienser:

♥ 1 liter kefir
♥ 5,5 dl sukker
♥ 3 ss kakao
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 1 ss natron
♥ 150 g smør
♥ 10 dl hvetemel
♥ 2 dl hakkede valnøtter

Glasur:
♥ 200 g smør
♥ 3 ss sterk kaffe
♥ 2 ss kakao
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 300 g melis

Pynt:
♥ sjokoladestrøssel, høvlet sjokolade, valnøttkjerner eller annen kakepynt


Fremgangsmåte:

Smelt smøret og avkjøl det litt. Ha surmelken i en stor rørebolle. Tilsett sukker, kakao, vaniljesukker og natron. Rør godt sammen. Tilsett det smeltede smøret og bland i. Ha så i hvetemelet og rør raskt sammen til du får en klumpfri deig (du kan bruke ballongvisp eller elektrisk håndmikser, så er dette fort gjort). Vend i hakkede valnøtter til slutt.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 25 - 30 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i langpannen. Hvelv kaken ut av langpannen og dra av bakepapiret.

Til glasuren smeltes først smøret i en kjele. Bland i de øvrige ingrediensene til en glatt sjokoladekrem.

Smør sjokoladeglasuren jevnt over kaken.

 

 

Dryss over sjokoladestrøssel og høvlet sjokolade eller annen kakepynt du har liggende.

 

 

Jeg pyntet her med sjokoladekuler og hele valnøttkjerner. 

 

 

 

Enkel, men veldig deilig sjokoladekake i langpanne! 

 

 

Tips:

♥ Du kan bruke alle former for surmelk, enten det er kulturmelk, kefir, Cultura eller lignende. Det går fint å bruke skummet variant også.

♥ Valnøttene kan som sagt sløyfes hvis du vil ha nøttefri kake.

 

Fortsatt GOD PÅSKE! 

 

 

Husk at påsken blir enda bedre med litt kake!  :-D  
 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥

Sjokoladeruter med valnøtter
Ingredients

♥ 1 liter kefir
♥ 5,5 dl sukker
♥ 3 ss kakao
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 1 ss natron
♥ 150 g smør
♥ 10 dl hvetemel
♥ 2 dl hakkede valnøtter

Glasur:
♥ 200 g smør
♥ 3 ss sterk kaffe
♥ 2 ss kakao
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 300 g melis

Pynt:
♥ sjokoladestrøssel, høvlet sjokolade, valnøttkjerner eller annen kakepynt

Instructions

Smelt smøret og avkjøl det litt. Ha surmelken i en stor rørebolle. Tilsett sukker, kakao, vaniljesukker og natron. Rør godt sammen. Tilsett det smeltede smøret og bland i. Ha så i hvetemelet og rør raskt sammen til du får en klumpfri deig (du kan bruke ballongvisp eller elektrisk håndmikser, så er dette fort gjort). Vend i hakkede valnøtter til slutt.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 25 - 30 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i langpannen. Hvelv kaken ut av langpannen og dra av bakepapiret.

Til glasuren smeltes først smøret i en kjele. Bland i de øvrige ingrediensene til en glatt sjokoladekrem.

Smør sjokoladeglasuren jevnt over kaken. Dryss over sjokoladestrøssel og høvlet sjokolade eller annen kakepynt du har liggende.

Tips

♥ Du kan bruke alle former for surmelk, enten det er kulturmelk eller kefir. Det går fint å bruke skummet variant også.

♥ Valnøttene kan som sagt sløyfes hvis du vil ha nøttefri kake.

7 comments

Å, ser kjempegod ut! Skal lages i dag. Takk for at du deler så mange gode oppskrifter med oss <3

Hei

Ser god ut :)

Er det riktig at det ikke er egg i denne?

In reply to by Stine Johansen (not verified)

Hei Stine, ja det er helt riktig at det ikke skal være egg i denne kaken her:)

Takk for en kjempefin nettside!

Har skrevet ut sjokoladekaken med valnøtter. Jeg har laktoseintoleranse,
og kan ikke bruke kefir eller culramelk. Kan jeg bruke laktosefri yoghurt naturell
i slike oppskrifter f.eks også hvis det hadde vært krydderkake?

Fint om du kanskje kan begynne å bruke noen laktosefrie ingredienser også.
De "virker" på akkurat samme måten.

Hilsen Maiken

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.