Also available in: Norsk

Lys sjokolademoussedessert til 17. mai


Søte, små dessertskåler med lys sjokolademousse og jordbær er garantert populære på nasjonaldagen!

 

 

Jeg har dyppet jordbærene i smeltet sjokolade for å gjøre dem ekstra gode  :)

 

 

Sjokolademoussen er laget med lys kokesjokolade, som gir den en mild og deilig sjokoladesmak.

Konsistensen er fløyelsmyk!  *yum*

 

 

Oppskriften gir 6 søte, små porsjoner.

 

Ingredienser:

♥ 100 g lys kokesjokolade
♥ 2 eggeplommer
♥ 3 dl kremfløte


Fremgangsmåte:

Smelt sjokoladen i en metallbolle over vannbad. Rør i eggeplommene, én om gangen. Avkjøl litt.

Pisk kremfløten til myk og luftig krem. Vend litt og litt av sjokoladeblandingen inn i kremen (ikke omvendt). Rør til alle kremklumper forsvinner.

Fordel sjokolademoussen i 6 små porsjonsformer eller i en liten serveringsskål. Settes i kjøleskapet i et par timer til moussen har stivnet.

Pynt gjerne med sjokoladestrøssel og jordbær dyppet i sjokolade.

 

 

Tips:

♥  De stilige små dessertskålene på bildet er laget av plast og fås kjøpt i nettbutikken til Pynt til fest, se her.  Jeg bare digger dem! Helt perfekte til å ha stående på bordet og som 17. mai-gjestene kan forsyne seg av.

♥ Merk at dette er en nokså liten porsjon sjokolademousse. Det går fint å doble porsjonen hvis du ønsker litt større desserter.

 

 

Hurra for 17. mai!

 


♥ ♥ ♥ ♥

Lys sjokolademoussedessert til 17. mai
Ingredients

♥ 100 g lys kokesjokolade
♥ 2 eggeplommer
♥ 3 dl kremfløte

Instructions

Smelt sjokoladen i en metallbolle over vannbad. Rør i eggeplommene, én om gangen. Avkjøl litt.

Pisk kremfløten til myk og luftig krem. Vend litt og litt av sjokoladeblandingen inn i kremen (ikke omvendt). Rør til alle kremklumper forsvinner.

Fordel sjokolademoussen i 6 små porsjonsformer eller i en liten serveringsskål. Settes i kjøleskapet i et par timer til moussen har stivnet.

Pynt gjerne med sjokoladestrøssel og jordbær dyppet i sjokolade.

Tips

♥  De stilige, små dessertskålene på bildet er laget av plast og fås kjøpt i nettbutikken til Pynt til fest. Jeg bare digger dem! Helt perfekte til å ha stående på bordet og som 17. mai-gjestene kan forsyne seg av.

♥ Merk at dette er en nokså liten porsjon sjokolademousse. Det går fint å doble porsjonen hvis du ønsker litt større desserter.

Season
Allergies and preferences

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.