Also available in: Norsk

Nøttekake med jordbær


Deilig nøttekake med krem og søte jordbær! Det spesielle med nøttebunnene er at de lages med vaniljekrempulver i stedet for hvetemel. Dette gir myke nøttekakebunner med mild smak av vanilje.

Nydelig sommerkake!

 

 

Ingredienser:

♥ 6 eggehviter
♥ 3 dl sukker
♥ 1 pk kakefyll med vaniljesmak (uten koking)
♥ 100 g hasselnøtter

Fyll og pynt:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 0,5 dl vaniljesukker (se tips)
♥ 1-2 kurver friske, søte jordbær

 

Fremgangsmåte:

Pisk eggehvitene stive. Pisk inn sukkeret litt og litt og pisk til stiv marengsmasse. Vend i vaniljesauspulveret (kun pulveret!) og malte nøtter.

Fordel halvparten av marengsdeigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek midt i ovnen ved 175°C i 15-20 min. Avkjøl i formen før kaken hvelves ut og bakepapiret fjernes. Gjenta med resten av deigen og stek den andre kakebunnen.

Pisk kremfløten sammen med vaniljesukkeret til myk krem.

Legg den nederste kakebunnen på et fat. Fordel over halvparten av kremen og legg på jordbærskiver.

 

 

Legg på den andre kakebunnen.

Fordel resten av kremen jevnt over hele kaken og pynt med mer jordbær.

 

 

Tips:

♥ Jeg bruker vaniljekrempulver uten koking til disse nøttebunnene (kakefyll med vaniljesmak fra Freia).

♥ Det er ikke feil mengde vaniljesukker i kremen! Det skal være 0,5 dl (tilsvarer ca. 3 ss vaniljesukker) - det gir deilig smak på kremen og passer godt til vaniljesmaken på nøttebunnene.

♥ Se også Budapestkake (lys) er basert på lignende oppskrift.

 

Herlig sommerkake med smak av nøtter, vanilje og jordbær!


♥ ♥ ♥ ♥

Nøttekake med jordbær
Ingredients

♥ 6 eggehviter
♥ 3 dl sukker
♥ 1 pk kakefyll med vaniljesmak (uten koking)
♥ 100 g hasselnøtter

Fyll og pynt:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 0,5 dl vaniljesukker (se tips)
♥ 1-2 kurver friske, søte jordbær

Instructions

Pisk eggehvitene stive. Pisk inn sukkeret litt og litt og pisk til stiv marengsmasse. Vend i vaniljesauspulveret (kun pulveret!) og malte nøtter.

Fordel halvparten av marengsdeigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek midt i ovnen ved 175°C i 15-20 min. Avkjøl i formen før kaken hvelves ut og bakepapiret fjernes. Gjenta med resten av deigen og stek den andre kakebunnen.

Pisk kremfløten sammen med vaniljesukkeret til myk krem.

Legg den nederste kakebunnen på et fat. Fordel over halvparten av kremen og legg på jordbærskiver.

Legg på den andre kakebunnen. Fordel resten av kremen jevnt over hele kaken og pynt med mer jordbær.

Tips

♥ Jeg bruker vaniljekrempulver uten koking til disse nøttebunnene (kakefyll med vaniljesmak fra Freia).

♥ Det er ikke feil mengde vaniljesukker i kremen! Det skal være 0,5 dl (tilsvarer ca. 3 ss vaniljesukker) - det gir deilig smak på kremen og passer godt til vaniljesmaken på nøttebunnene.

♥ Se også Budapestkake (lys) er basert på lignende oppskrift.

Allergies and preferences

4 comments

Hei. Takk for en flott nettsted:-) jeg bor i utlandet og har ikke tilgang til freia produkter desverre!!!:-( jeg holder på å bake nøttekaken med jordbær og har ikke freia sin kakefyll med vaniljesmak. Hvordan kan jeg lage vaniljekakefyll da?

Mvh
Ava

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.