Also available in: Norsk

Cookies & Cream Mug Cake


Mug Cakes er populære, lettvinte kaker som lages rett i koppen! Kaken stekes i mikrobølgeovnen og kan lages helt ferdig på under 5 minutter.

Du finner fra før ulike varianter av Mug Cakes med sjokolade her på Det søte liv (se Nugattikake i kopp, Mud Cake in a Mug, Chocolate Brownie in a Cup og 5-Minute Chocolate Cake).

Her er en fin og lys kakevariant med vaniljesmak, som også inneholder hakkede Oreokjeks.

Server med krem og små biter Oreokjeks på toppen.

 

Høres det bra ut eller??  :-D

 


Til 1 stor kopp trenger du:
 

Ingredienser:

♥ 1 lite egg
♥ 3 ss nøytral matolje
♥ 3 ss melk
♥ 4 ss sukker
♥ 4,5 ss hvetemel
♥ 0,25 ts bakepulver
♥ 0,5 ts vaniljeekstrakt
♥ 2 Oreokjeks

Servering:

♥ pisket krem
♥ 1 Oreokjeks
 

Fremgangsmåte:

Start med å ha egg i koppen.  Rør inn olje, melk, sukker, mel, bakepulver og vaniljeekstrakt med en skje til blandingen er helt jevn og klumpfri. Hakk Oreokjeksene fint og bland dem i til slutt.

Sett koppen i mikrobølgeovnen og stek kaken på full styrke i 2–3 minutter. Nøyaktig steketid varierer fordi mikrobølgeovner varierer litt i styrke. Det beste er å følge med på kaken og sjekke konsistensen etter 2 minutter. Hvis du ser at kaken hever seg for mye underveis, er det bare å åpne døren på mikroen et par ganger, så synker kaken ned igjen.

 

Slik ser kaken ut når den er ferdigstekt etter 2-3 minutter i mikroen.
 

Server kaken varm og nylaget med krem (selvfølgelig helst pisket kremfløte, men det er også lov å bruke krem på boks når man har dårlig tid ;)  ) og et dryss hakket Oreokjeks på toppen.

 

 

Tips:

♥ Jeg pleier vanligvis å bruke et halvt stort egg, fordi jeg synes at kaken ellers har en tendens til å heve seg litt for mye under stekingen, men det går fint å bruke ett lite egg.

♥ Kaken smaker best helt nylaget.


 

Lett å la seg friste... ;) 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥

Cookies & Cream Mug Cake
Ingredients

♥ 1 lite egg
♥ 3 ss nøytral matolje
♥ 3 ss melk
♥ 4 ss sukker
♥ 4,5 ss hvetemel
♥ 0,25 ts bakepulver
♥ 0,5 ts vaniljeekstrakt
♥ 2 Oreokjeks

Servering:
♥ pisket krem
♥ 1 Oreokjeks

Instructions

Start med å ha egg i koppen.  Rør inn olje, melk, sukker, mel, bakepulver og vaniljeekstrakt med en skje til blandingen er helt jevn og klumpfri. Hakk Oreokjeksene fint og bland dem i til slutt.

Sett koppen i mikrobølgeovnen og stek kaken på full styrke i 2–3 minutter. Nøyaktig steketid varierer fordi mikrobølgeovner varierer litt i styrke. Det beste er å følge med på kaken og sjekke konsistensen etter 2 minutter. Hvis du ser at kaken hever seg for mye underveis, er det bare å åpne døren på mikroen et par ganger, så synker kaken ned igjen.

Server kaken varm og nylaget med krem (selvfølgelig helst pisket kremfløte, men det er også lov å bruke krem på boks når man har dårlig tid ;)  ) og et dryss hakket Oreokjeks på toppen.

Tips

♥ Jeg pleier vanligvis å bruke et halvt stort egg, fordi jeg synes at kaken ellers har en tendens til å heve seg litt for mye under stekingen, men det går fint å bruke ett lite egg.

♥ Kaken smaker best helt nylaget.

Cake category
Allergies and preferences

2 comments

Cookies & Cream Mug Cake

hei, elsker denne oppskriften! men har dessverre ikke mikrobølgeovn, så er det en mulighet for og steke den i ovnen??

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.