Also available in: Norsk

Panna cotta med melkesjokolade og appelsin


Dette er en nydelig dessert som jeg koste meg med i påsken.

Panna cottaen er her laget med melkesjokolade, og får en deilig, kremete konsistens. På toppen har jeg pyntet med appelsinfileter og appelsinsjokolade.

 

 

Vil du ha ekstra god appelsinsmak, kan du bytte ut melkesjokoladen med appelsinsjokolade i panna cottaen også.  :)  

 

 

Oppskriften gir 4 porsjoner.

 

Ingredienser:

♥ 5 dl kremfløte
♥ 0,5 dl sukker
♥ 250 g melkesjokolade
♥ 3 plater gelatin

Pynt:
♥ fileter fra 2 appelsiner
♥ appelsinsjokolade

 

Fremgangsmåte:

Start med å legge gelatinplatene i bløt i kaldt vann.

Kok opp kremfløte og sukker i en kjele. Ta kjelen av platen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme fløten. Tilsett deretter oppdelt melkesjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn.

Fordel sjokoladefløten i 4 dessertskåler og sett dem i kjøleskapet over natten (eller i minst 4 timer) så panna cottaen stivner.

Pynt med appelsinfileter og appelsinsjokolade.

 

 

Superlekkert!

 

 

Tips:

♥ Som nevnt kan du bytte melkesjokoladen ut med appelsinsjokolade dersom du er veldig glad i kombinasjonen appelsin og sjokolade.

 

 

Jeg elsker appelsinsjokolade!  *yum* 

 

♥ Når du skjærer appelsinfileter, bør du bruke en skarp kniv. Skjær først vekk alt skallet og skjær deretter ut fileter. Poenget er å skjære ut kun fruktkjøttet.

 

 

Deilig og lettlaget sjokoladedessert!
 

 

♥ ♥ ♥ ♥
 

Panna cotta med melkesjokolade og appelsin
Ingredients

♥ 5 dl kremfløte
♥ 0,5 dl sukker
♥ 250 g melkesjokolade
♥ 3 plater gelatin

Pynt:
♥ fileter fra 2 appelsiner
♥ appelsinsjokolade

Instructions

Start med å legge gelatinplatene i bløt i kaldt vann.

Kok opp kremfløte og sukker i en kjele. Ta kjelen av platen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme fløten. Tilsett deretter oppdelt melkesjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn.

Fordel sjokoladefløten i 4 dessertskåler og sett dem i kjøleskapet over natten (eller i minst 4 timer) så panna cottaen stivner.

Pynt med appelsinfileter og appelsinsjokolade.

Tips

♥ Som nevnt kan du bytte melkesjokoladen ut med appelsinsjokolade dersom du er veldig glad i kombinasjonen appelsin og sjokolade.

♥ Når du skjærer appelsinfileter, bør du bruke en skarp kniv. Skjær først vekk alt skallet og skjær deretter ut fileter. Poenget er å skjære ut kun fruktkjøttet.

1 comment

Kan man bytte ut appelsinfileter og sjokolade med for eks bringebær? Passer denne panna cottaen sammen med bringebærsorbet?

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.