 
									  
				
				
			Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 2
 
							
	Nei, nå har det vært så mye regn at jeg vil ha sjokoladekake! Med både hvit og mørk sjokolade!!  ;)

Her har du en myk og deilig langpannekake som består av hvit konfektkake og glasur laget av mørk sjokolade og fløte.
En kake som hjelper på det meste... :)
Ingredienser:
Hvit konfektkake:
	♥ 300 g smør
	♥ 300 g hvit sjokolade
	♥ 6 egg
	♥ 4,5 dl sukker
	♥ 6 dl hvetemel
	♥ 3 ts bakepulver
Mørk sjokoladeglasur:
	♥ 1 dl kremfløte
	♥ 300 g kokesjokolade
Fremgangsmåte:
Smelt smør i en kjele. Ha i den hvite sjokoladen oppdelt i biter og rør om på svak varme til blandingen er jevn og helt smeltet. Avkjøl. Rør sammen egg og sukker med stålvisp (ikke visp eggedosis!). Bland i sjokoladesmøret og deretter bakepulver og til slutt hvetemel. Rør raskt sammen til en jevn og klumpfri deig.
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 35-40 min. Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Ha i kokesjokoladen og la sjokoladen smelte i den varme fløten. Rør blandingen jevn og la den avkjøle til den er lunken, men ikke helt kald. Smør glasuren over kaken i et jevnt lag. La kaken stå til glasuren har stivnet litt, men ikke helt. Del kaken så opp i passe store stykker.


Nam!
	 
Tips:
♥ Kaken er kjempefin å fryse. La de glaserte kakene stå i kjøleskapet så glasuren stivner før du pakker dem ned i fryseposer, så unngår du glasursøl.
♥ Halv porsjon passer til liten langpanne, ca 20x30 cm.
♥ Se også Hvit konfektkake i langpanne (samme kake, men med hvit sjokoladeglasur).
Server kaken gjerne med varm kaffe til.



Det er lov å la seg friste! :)

	♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 

Hvit konfektkake:
♥ 300 g smør
♥ 300 g hvit sjokolade
♥ 6 egg
♥ 4,5 dl sukker
♥ 6 dl hvetemel
♥ 3 ts bakepulver
Mørk sjokoladeglasur:
♥ 1 dl kremfløte
♥ 300 g kokesjokolade
Smelt smør i en kjele. Ha i den hvite sjokoladen oppdelt i biter og rør om på svak varme til blandingen er jevn og helt smeltet. Avkjøl. Rør sammen egg og sukker med stålvisp (ikke visp eggedosis!). Bland i sjokoladesmøret og deretter bakepulver og til slutt hvetemel. Rør raskt sammen til en jevn og klumpfri deig.
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 35-40 min. Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Ha i kokesjokoladen og la sjokoladen smelte i den varme fløten. Rør blandingen jevn og la den avkjøle til den er lunken, men ikke helt kald. Smør glasuren over kaken i et jevnt lag. La kaken stå til glasuren har stivnet litt, men ikke helt. Del kaken så opp i passe store stykker.
♥ Kaken er kjempefin å fryse. La de glaserte kakene stå i kjøleskapet så glasuren stivner før du pakker dem ned i fryseposer, så unngår du glasursøl.
♥ Halv porsjon passer til liten langpanne, ca 20x30 cm.
♥ Se også Hvit konfektkake i langpanne (samme kake, men med hvit sjokoladeglasur).
Add new comment