Also available in: Norsk

Granola med mandler og tranebær


Jeg synes hjemmelaget granola er kjempegodt, og du finner allerede flere forskjellige varianter HER på bloggen.

I dag skal du få oppskriften på en veldig enkel, men meget smakfull variant. Oppskriften har jeg fått fra Mona, som er en blid og sporty mamma til en jente i klassen til min datter. Mona sa til meg at etter å ha prøvd flere forskjellige oppskrifter på granola, er det likevel alltid denne enkle grunnoppskriften hun vender tilbake til.

Porsjonen er ikke altfor stor og ingrediensene skal bare blandes raskt sammen.

 

Ingredienser:

♥ 500 g havregryn
♥ 100 g solsikkekjerner
♥ 100 g gresskarkjerner
♥ 75 g fint hakkede mandler
♥ 75 g brunt sukker
♥ 100 g flytende honning
- -
♥ 100 g tranebær
♥ 100 g tropisk fruktblanding

 

Fremgangsmåte:

Bland de tørre ingrediensene med flytende honning.

Ha blandingen utover en stekeplate og stek den midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter.

Blandingen vendes hvert 10. minutt med en stekespade for å unngå at den blir brent.

Ta granolaen ut av ovnen, avkjøl og tilsett tørket frukt til slutt.

 

Tips:

♥ Ferdig granola kan oppbevares tørt på glass eller i en krukke.

♥ Oppskriften er merket vegansk, men husk at ikke alle veganere spiser honning. Som alternativ kan man f eks bruke samme mengde lønnesirup. Server da for eksempel med havremelk eller mandelmelk.

 

Foto hentet fra Instagram der jeg heter kristine_lifeissweet.

 

Serveringstips:

Lag chiapudding ved å blande 1 ss chiafrø med 1,5 dl vaniljekesam i et glass. 1 boks vaniljekesam gir 2 porsjoner.

La blandingen stå i kjøleskapet over natten.

 

 

Server dagen etter med hjemmelaget granola og nydelig, hjemmelaget bringebærsaus, se oppskrift på bringebærcoulis.

 


Supergodt!  *yum*


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Granola med mandler og tranebær
Ingredients

♥ 500 g havregryn
♥ 100 g solsikkekjerner
♥ 100 g gresskarkjerner
♥ 75 g fint hakkede mandler
♥ 75 g brunt sukker
♥ 100 g flytende honning
- -
♥ 100 g tranebær
♥ 100 g tropisk fruktblanding

Instructions

Bland de tørre ingrediensene med flytende honning.

Ha blandingen utover en stekeplate og stek den midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter.

Blandingen vendes hvert 10. minutt med en stekespade for å unngå at den blir brent.

Ta granolaen ut av ovnen, avkjøl og tilsett tørket frukt til slutt.

Tips

♥ Ferdig granola kan oppbevares tørt på glass eller i en krukke.

♥ Oppskriften er merket vegansk, men husk at ikke alle veganere spiser honning. Som alternativ kan man f eks bruke samme mengde lønnesirup. Server da for eksempel med havremelk eller mandelmelk.

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.