Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 2
Fersk ananas dyppet i mørk sjokolade og kokos er herlig sommersnacks!
Tipset har jeg fått av min søteste venninne, Hanne *heart*

Se også Jordbær dyppet i sjokolade.
Ingredienser:
♥ 1 fersk ananas
♥ 200 g kokesjokolade (se tips)
♥ 5 ss kokos
Fremgangsmåte:
Rens ananasen for skall og del den opp i passe store biter.

Først skjærer jeg bort skallet.

Deretter deler jeg ananasen i skiver og så i trekantede biter.

Smelt sjokoladen. Dette kan gjøres over vannbad eller i mikro (jeg foretrekker sistnevnte).
Finn frem et brett som passer i kjøleskapet og dekk brettet med bakepapir.
Dypp ananasbitene i den smeltede sjokoladen. Legg bitene på brettet med bakepapiret. Dryss på kokos (se tips).

Sett brettet i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.

Tips:
♥ Du kan varierer med mørk og lys kokesjokolade. Melkesjokolade kan også brukes. Personlig foretrekker jeg lys kokesjokolade. Bruk vegansk sjokolade hvis du ønsker det.
♥ Husk å drysse på kokosen før sjokoladen har stivnet, slik at kokosen fester seg godt til sjokoladen.
♥ Ananasen smaker selvfølgelig aller best samme dag den er skjært opp, men det går også fint å lage ananasbitene kvelden før servering og la bitene med sjokolade stå i kjøleskapet over natten. Ananasbitene bør stå kaldt helt frem til servering.
Dette må du prøve - så godt!

Saftig, sommerlig og eksotisk :)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

♥ 1 fersk ananas
♥ 200 g kokesjokolade (se tips)
♥ 5 ss kokos
Rens ananasen for skall og del den opp i passe store biter.
Smelt sjokoladen. Dette kan gjøres over vannbad eller i mikro (jeg foretrekker sistnevnte).
Finn frem et brett som passer i kjøleskapet og dekk brettet med bakepapir.
Dypp ananasbitene i den smeltede sjokoladen. Legg bitene på brettet med bakepapiret. Dryss på kokos (se tips).
Sett brettet i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
♥ Du kan varierer med mørk og lys kokesjokolade. Melkesjokolade kan også brukes. Personlig foretrekker jeg lys kokesjokolade. Bruk vegansk sjokolade hvis du ønsker det.
♥ Husk å drysse på kokosen før sjokoladen har stivnet, slik at kokosen fester seg godt til sjokoladen.
♥ Det går fint å lage ananasbitene kvelden før servering og la bitene stå i kjøleskapet over natten. Ananasen bør stå kaldt helt frem til servering.
Add new comment