Also available in: Norwegian Bokmål

Smuldrepai med epler og havregryn


Deilig hverdagskake med epler, kanel, brunt sukker og havregryn.

Serveres varm og nystekt! Yum

 

 

Ingredienser:

♥ 4 epler
♥ 3 ss brunt sukker
♥ 2 ts kanel

Smuldredeig:
♥ 150 g hvetemel
♥ 75 g havregryn (små, lettkokte)
♥ 200 g smør
♥ 50 g sukker

Pynt:
♥ 2 ss brunt sukker
♥ 2 ss store havregryn

Servering:
♥ vaniljekesam, gresk yoghurt med vanilje eller vaniljeis


Fremgangsmåte:

Skrell og rens eplene og del dem opp i store terninger. Ha eplebitene i en ildfast form (ca 25 cm i diameter). Dryss over brunt sukker og kanel.

Ha mel, havregryn, smør og sukker i en food processor med hakkekniv og kjør på full hastighet til deigen samler seg.

Smuldre deigen over eplebitene. Dryss over brunt sukker og store havregryn.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 30 min til smuldrepaien er gyllen på toppen.

 

 

Serveres varm.

 


Tips:

♥ Smuldrekaken smaker best samme dag den er laget, og serveres helst varm og nystekt.

♥ Prøv med gresk yoghurt med vanilje som tilbehør! Det er mye lettere enn vaniljeis og smaker nydelig.

 


Prøv denne enkle smuldrepaien og bli overrasket over hvor god den er. Smile 

Herlig som hverdagsdessert eller som kveldskos!  Heart

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Smuldrepai med epler og havregryn
Ingredienser

♥ 4 epler
♥ 3 ss brunt sukker
♥ 2 ts kanel

Smuldredeig:
♥ 150 g hvetemel
♥ 75 g havregryn (små, lettkokte)
♥ 200g smør
♥ 50 g sukker

Pynt:
♥ 2 ss brunt sukker
♥ 2 ss store havregryn

Servering:
♥ vaniljekesam eller vaniljeis

Fremgangsmåte

Skrell og rens eplene og del dem opp i store terninger. Ha eplebitene i en ildfast form (ca 25 cm i diameter). Dryss over brunt sukker og kanel.

Ha mel, havregryn, smør og sukker i en food processor med hakkekniv og kjør på full hastighet til deigen samler seg.

Smuldre deigen over eplebitene. Dryss over brunt sukker og store havregryn.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 30 min til smuldrepaien er gyllen på toppen.

Serveres varm.

Tips

♥ Smuldrekaken smaker best samme dag den er laget, og serveres helst varm og nystekt.

♥ Prøv med gresk yoghurt med vanilje som tilbehør! Det er mye lettere enn vaniljeis og smaker nydelig.

5 comments

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.