Also available in: Norsk

Smuldrepai med epler og havregryn


Deilig hverdagskake med epler, kanel, brunt sukker og havregryn.

Serveres varm og nystekt! *yum*

 

 

Ingredienser:

♥ 4 epler
♥ 3 ss brunt sukker
♥ 2 ts kanel

Smuldredeig:
♥ 150 g hvetemel
♥ 75 g havregryn (små, lettkokte)
♥ 200 g smør
♥ 50 g sukker

Pynt:
♥ 2 ss brunt sukker
♥ 2 ss store havregryn

Servering:
♥ vaniljekesam, gresk yoghurt med vanilje eller vaniljeis


Fremgangsmåte:

Skrell og rens eplene og del dem opp i store terninger. Ha eplebitene i en ildfast form (ca 25 cm i diameter). Dryss over brunt sukker og kanel.

Ha mel, havregryn, smør og sukker i en food processor med hakkekniv og kjør på full hastighet til deigen samler seg.

Smuldre deigen over eplebitene. Dryss over brunt sukker og store havregryn.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 30 min til smuldrepaien er gyllen på toppen.

 

 

Serveres varm.

 


Tips:

♥ Smuldrekaken smaker best samme dag den er laget, og serveres helst varm og nystekt.

♥ Prøv med gresk yoghurt med vanilje som tilbehør! Det er mye lettere enn vaniljeis og smaker nydelig.

 


Prøv denne enkle smuldrepaien og bli overrasket over hvor god den er. :) 

Herlig som hverdagsdessert eller som kveldskos!  *heart*

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Smuldrepai med epler og havregryn
Ingredients

♥ 4 epler
♥ 3 ss brunt sukker
♥ 2 ts kanel

Smuldredeig:
♥ 150 g hvetemel
♥ 75 g havregryn (små, lettkokte)
♥ 200g smør
♥ 50 g sukker

Pynt:
♥ 2 ss brunt sukker
♥ 2 ss store havregryn

Servering:
♥ vaniljekesam eller vaniljeis

Instructions

Skrell og rens eplene og del dem opp i store terninger. Ha eplebitene i en ildfast form (ca 25 cm i diameter). Dryss over brunt sukker og kanel.

Ha mel, havregryn, smør og sukker i en food processor med hakkekniv og kjør på full hastighet til deigen samler seg.

Smuldre deigen over eplebitene. Dryss over brunt sukker og store havregryn.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 30 min til smuldrepaien er gyllen på toppen.

Serveres varm.

Tips

♥ Smuldrekaken smaker best samme dag den er laget, og serveres helst varm og nystekt.

♥ Prøv med gresk yoghurt med vanilje som tilbehør! Det er mye lettere enn vaniljeis og smaker nydelig.

5 comments

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.