Also available in: Norsk

Rabarbrasuppe med brunt sukker og kanel


Hei!  :) 

Rabarbrasesongen har startet, og mange har begynt å spørre meg om hva de kan lage med rabarbra.

Du finner oppskriftene på alle de gode kakene og dessertene jeg har laget med rabarbra HER.

 

 

I dag har jeg laget en nydelig og enkel rabarbrasuppe, med rund smak av brunt sukker og kanel.

 

 

Serveres varm eller kald med en klatt seterrømme. Se også oppskrift på Rabarbrasuppe som jeg serverer med iskrem. 

 

Oppskriften gir 4 porsjoner.
 

Ingredienser:

♥ 1 liter vann
♥ 400 g rabarbra (renset vekt)
♥ 1,5 dl brunt sukker
♥ 2 kanelstenger
♥ 2 ss potetmel
♥ 0,5 dl kaldt vann

Servering:
♥ 2 dl seterrømme
♥ kaneldryss

 

Fremgangsmåte:

Ha vannet i en kjele. Del renset rabarbra i ca 2 cm store biter og ha dem i kjelen. Ha også brunt sukker og kanelstengene i kjelen.

Gi alt et oppkok og la rabarbraen småkoke i noen minutter. Rabarbraen skal såvidt begynne å gå i oppløsning, men ikke kok så lenge at blandingen blir grøtete.

Ta kjele av platen. Rør ut potetmelet i kaldt vann. Ha dette i kjelen i en tynn stråle, mens du rører hele tiden. Sett kjelen tilbake på platen og varm opp suppen under omrøring. Når du merker at rabarbrasuppen tykner, tar du kjelen av platen.

Hell rabarbrasuppen i en skål.

 

 

Server varm eller avkjølt med en god klatt seterrømme og et dryss kanel.

 

 

Tips:

Bruk kanel av god kvalitet.

 

 

Jeg bruker økologiske kanelstenger av merket Mill & Mortar, som er et superbra produkt!

 

 

Rabarbrasuppen smaker alle best samme dag den er laget.

 

 

Lag noe godt med årets rabarbra du også!

  :)  

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Rabarbrasuppe med brunt sukker og kanel
Ingredients

♥ 1 liter vann
♥ 400 g rabarbra (renset vekt)
♥ 1,5 dl brunt sukker
♥ 2 kanelstenger
♥ 2 ss potetmel
♥ 0,5 dl kaldt vann

Servering:
♥ 2 dl seterrømme
♥ kaneldryss

Instructions

Ha vannet i en kjele. Del renset rabarbra i ca 2 cm store biter og ha dem i kjelen. Ha også brunt sukker og kanelstengene i kjelen.

Gi alt et oppkok og la rabarbraen småkoke i noen minutter. Rabarbraen skal såvidt begynne å gå i oppløsning, men ikke kok så lenge at blandingen blir grøtete.

Ta kjele av platen. Rør ut potetmelet i kaldt vann. Ha dette i kjelen i en tynn stråle, mens du rører hele tiden. Sett kjelen tilbake på platen og varm opp suppen under omrøring. Når du merker at rabarbrasuppen tykner, tar du kjelen av platen og suppen er klar.

Hell rabarbrasuppen i en skål.

Server varm eller avkjølt med en god klatt seterrømme og et dryss kanel.

Tips

Bruk kanel av god kvalitet. Jeg bruker økologiske kanelstenger av merket Mill & Mortar.

Rabarbrasuppen smaker alle best samme dag den er laget.

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.